zondag 3 december 2017

Smartphone perikelen


Ach, je bent ook een fossiel als je er niet mee leert omgaan, maar vooralsnog druk
ik met mijn reusachtige vingers op de piepkleine knopjes die van alles doen waarvan ik geen flauw idee heb wat, zodat er een stroom berichtjes binnenkomt op WhatsApp of Messenger, waar ik blijkbaar iets geactiveerd heb, geen idee wat en nog minder wat ik er mee zou kunnen.

Dus lieve vrienden u moet mij maar even niet kwalijk nemen als ik de indruk wek er helemaal bij te horen. Ik begrijp er eigenlijk in het geheel geen bal van, enkel dat ik ermee kan bellen en dat lukt en waar al de andere opties voor zijn, ik heb geen idee maar misschien is er nog tijd om ook daar eens achter te komen.

Het gevoelt als je eerste afspraakje waar je ook bijstond en dacht, tja wat nu? Al die knopjes en hendels zijn voor "afblijven" dat drong wel tot mij door, maar de verleiding is zo groot om dan te kijken wat er dan gebeuren kan.
Nou is moeder natuur zo lief en weldadig voor ons om een soort automatisch systeem in te bouwen waardoor je heel snel leert hoe je het "kusknopje" moet vinden, doch dat zit niet op een smartphone. Die denkt: zoek jij het maar lekker uit ouwe en blijf vooral lekker drukken op al die knopjes dan zal de verwarring compleet worden.

Wat het ook werd dus ik trok een diepe donkere lade open waar het apparaat allerhande geluidjes, pingeltjes, piepjes en gebrom ligt te produceren, opdat het er blijkbaar uit wil. Maar ik moet nu sterk zijn en het splinternieuwe “kindje” opvoeden want dat is wel een beetje het gevoel wat ik krijg.

Het kan piepen tot het een ons weegt, ik heb het net gevoed met de usb kabel dus verhongeren zal het niet en verder gaat het zich maar lekker bezig houden met zijn eigen appjes. Morgen bij leven en welzijn zal ik het wel weer eens verder bekijken, want ik heb er nu het geduld niet voor en als ik op een verkeerd knopje druk, staat straks de brandweer nog voor de deur om iets te blussen wat heet is of zo.

Ik kijk wel link uit. WhatsApp? Sapperdeflap, that's ap….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.