donderdag 26 oktober 2017

Een zieke vrouw




“De Heer vertelt me dat er een zieke vrouw is in deze gemeente”, Sprak
Leen die deze morgen voorging in de “kerk”. Er ging een huivering door de zaal. Mensen begonnen al: amen en prijst de Heer te mompelen, wat mij bevreemde want ik zag het prijzen van de Heer nog niet in, bij het horen van de aanwezigheid van een zieke vrouw. Doch ik moet ook nog zoveel leren.

“Ze heeft het in haar rug,” ging Leen verder. Niemand reageerde en de meute nam een houding aan van: Met mij (ons) alles oké. Omdat niemand reageerde begon Leen wat te drammen (je moet soms bij het uitknijpen van een pukkel ook wat kracht zetten en even doorbijten) en te roepen dat deze vrouw hernia-achtige klachten had, volgens de Heer, en Hij kon het weten.

Niemand reageerde dus wees Leen tenslotte een wat gezette vrouw aan die een wat schommelende wijze van lopen had, wat extra opviel tijdens de dansjes die men de gemeente vaak liet uitvoeren omdat ook Koning David immers ooit voor de ark van het verbond had lopen huppelen, dus kunnen goede christenen niet achterblijven.

De vrouw ontkende. Doch Leen riep met luide stem: ”Vrouw kom naar voren, u hebt een hernia, doch wilt het niet toegeven of, en dat is nog erger, u hebt het geloof er niet voor om het te voelen.”
Dat was het moment waarop ikzelf de dwaasheid van deze boodschap niet langer aan kon horen en besloot even naar buiten te gaan, want hoe goed bedoeld dit ook mag zijn van Leen, het was slechts ter ere van zichzelf. 

Het spel wordt bij degelijke diensten vaak voor de knikkers aangezien en ik heb het daarna nog veel malen zien gebeuren. Dat manipulatieve spel, waarbij gemeenteleden slechts mogen dansen op de wijs die de man op het podium op zijn fluitje speelt.


Sorry, dit is geen evangelie, dit is manipulatie en zelfverering van het zuiverste water waarbij de Here Jezus slechts schade wordt aangedaan en zijn gemeente mag dansen op de kermis van de ijdelheid van de voorganger.
En dan te bedenken dat Leen momenteel de voorganger is van een (op zichzelf) staande gemeente is. Je houd je hart vast.