zaterdag 30 september 2017

De overheid

Wie gelooft er nog in de overheid?
Dat de spaarlamp een van overheidswege opgelegd product is, wist een ieder.

Dat die lamp eigenlijk ook nog zorgt voor één van de grootste oplichtingszaken van de laatste tien jaar opgelegd door de EU en onze nationale overheid is misschien niet iedereen bekend. Wanneer spaarlampen stuk gaan, ontstaat mogelijk een ander groot probleem. Bij breuk van de lamp kunnen zeer gevaarlijke kwikdampen vrijkomen.

Men heeft het over zorg voor het milieu en weert vervuilende auto’s uit binnensteden en ik hoor zelfs plannen om bromfietsen ook maar af te schaffen en te verbieden. Allemaal vanwege de zorg voor het milieu en uiteindelijk voor mens en dier. Aan de andere kant bedenken ze een nieuw concept betreffende digitale radio waardoor u en ik verplicht worden (als wij zekere zenders nog willen ontvangen) over te gaan tot nieuwe aankopen en de oude vertrouwde toestellen weg te gooien.
Miljoenen tonnen elektronisch afval wat in ons milieu terecht komt. Allemaal zo dubbel vindt u niet. Nee dan de windmolens. 

Ook al zo’n worst die ze voor onze neuzen hangen. Ik ben voor milieu hoor, heus waar, maar hoe zit het met die honderdduizenden vogels die sneuvelen omdat ze tegen zo’n wiek aanvliegen en met gebroken nek naar beneden dwarrelen? Oh u wist niet dat er ook onder de elektriciteitsmasten speciale team aanwezig zijn om jaar in jaar uit de dode vogels te tellen die al tegen de draden vliegen. Vogels zijn vogelvrij en behoren blijkbaar niet tot het milieu.
Zelfs de staatsloterij bleek te zwendelen. 

Hallo, uw eigen staat. Los daarvan gelooft toch bijna niemand meer in verkiezingsbeloften ook, kom nou toch.


Weet je, we vergeten vaak dat ook de overheid gewoon mensen zijn die behept zijn met tal van zwakheden en zonden. Ze liegen, bedriegen, misleiden en stinken net zo hard als de rest der mensheid. Verwacht er nu niet te veel van. Het zijn ook slechts sukkels net als wij die in het duister tasten.